vrijdag 12 april 2013

Eerste week zit er bijna op

Gisteren en vandaag opgestaan met knallende hoofdpijn, ook niet zo lekker geslapen als de eerste nacht. Gisteravond laat thuis, daardoor later naar bed... Merk toch dat het voor nu te laat was, vanavond weer op tijd naar bed.

Het eten bevalt prima. Heerlijke salades gemaakt deze week!!!

Vanavond uit het werk weer gelijk op de crosstrainer en weer 30 minuten, ruim 5 kilometer, volgemaakt.

Langzaam zie ik de weegschaal naar beneden gaan, yes!!!

woensdag 10 april 2013

Dag 3 is ook een feit

Vandaag een pittig dagje, soort off-day. Geen idee waarom. Maar koppie niet laten hangen en we gaan door. Vanmorgen de SLIMme boodschappen voor de komende dagen gedaan. Koelkast ligt vol met allemaal gezonde producten!!!

Eind van de middag weer even 30 minuten op de crosstrainer gestaan, ruim 5 kilometer "gelopen". Pittig hoor in een flink tempo, spieren in mijn benen stribbelen heftig tegen.....

Vanavond weer op tijd naar bed, vannacht ook goed geslapen, maar niet als een blok zoals de eerste nacht. Minder koud gehad vandaag, maar ben nu wel moe. Op tijd naar bed weer dus!!!

dinsdag 9 april 2013

SLIM gestart

Start SLIM (Succesvolle Lifestyle Interventie Methode). Ik was al begonnen met het minderen van koolhydraten en heb ervaren dat ik me beter voel met minder koolhydraten. Minder opgeblazen gevoel en ook het eten dat veel meer puur is, staat mij aan.
Maar voor mijn gevoel moet er meer zijn dan alleen voeding. Ik moet mijn hele leefstijl aanpakken. Best lastig, want het is altijd druk, druk, druk..... Werk, de kids en altijd wel een excuus.

Ik zit nu in een fase dat ik dat excuus niet wil hebben en dat ik er voor wil gaan. Ik wil vooral gezond ouder worden. Door mijn werk als praktijkverpleegkundige heb ik al genoeg praktijkvoorbeelden gezien van wat een ongezonde leefstijl teweeg kan brengen. Tijd voor verandering, tijd voor mij!!!

SLIM sprak me erg aan door het verminderen van koolhydraten, maar ook het feit dat je je hele lifestyle op de schop moet nemen. Weg met die stress, relax! Ik ben me ervan bewust dat dat niet van de een op de andere dag zal gaan, maar ik wil er aan werken, rust ervaren.

Het bewegen was er al jaren bij in geschoten, altijd een excuus. De laatste weken gestart met hardlopen. Nu met SLIM zal ik het hardlopen, de crosstrainer en skeeleren af gaan wisselen. Ik wil weer bewegen, wil me fit voelen.

De eerste twee dagen zijn prima gegaan. Ik mag heerlijke dingen eten (niet veel anders dan ik de laatste tijd gewend was). 30 minuten op de crosstrainer gestaan en vroeg naar bed gegaan. Heerlijk geslapen, geen televisie op de slaapkamer aan gehad en gewoon 8.5 uur geslapen!

Wat me opvalt is dat ik het vandaag ontzettend koud heb, wat het toch niet is. Effect van alle veranderingen..... Net als dat koud douchen, dat is nog even wennen, maar brrrrrrrr...... ik doe het.